Overzicht van producten van fabrikant Cialis Eli Lilly

CIALIS ELI LILLY

Eli Lilly was een apotheker en met de rang van kolonel in het Amerikaanse leger. Eli Lilly had nogal wat bedenkingen met betrekking tot de kwaliteit en effectiviteit van de geneesmiddelen op de Amerikaanse markt in het algemeen en de medicijnen die in het leger werden verstrekt in het bijzonder. Zodoende besloot de farmaceut om hier enige verandering in te brengen. Uiteindelijk leidde dit tot de oprichting van het farmaceutische bedrijf Eli Lilly.

CIALIS ELI LILLY


Een onderneming die tot op heden behoort tot de grote spelers op de geneesmiddelenmarkt. Eli Lilly handelde vanuit de opvatting dat zijn bedrijf pas geslaagd zou zijn wanneer hij alleen geneesmiddelen zou kunnen ontwikkelen van de hoogste kwaliteit en geproduceerd volgens de meest recente beschikbare kennis. Eli Lilly stelde zich ten doel uitsluitend die producten te ontwikkelen die, na uitgebreid onderzoek, op voorschrift van een arts konden worden verstrekt. Op basis van deze benadering ontwikkelde en produceerde Lilly meerdere nieuwe geneesmiddelen. Zo bracht de kolonel/apotheker in eendrachtige samenwerking met Bantam en Best, de door dit duo ontwikkelde insuline op de markt onder de merknaam Iletin. Dit product was de allereerste industrieel vervaardigde insuline. In de tweede wereldoorlog volgde de eerste industrieel geproduceerde penicilline, tevens het allereerste, nog steeds veelvuldig toegepaste antibioticum. In de jaren die daarop volgenden volgde er een stroom van allerhande nieuwe antibiotica en andere nieuw ontwikkelde geneesmiddelen. In 1982 kwam Ili Lilly wederom met een belangrijke doorbraak: humoline, een lichaamseigen insuline. Mede door deze uitvinding is Lilly ’s werelds grootste fabrikant op het gebied van verschillende soorten insuline. Daarna volgde al snel het eerste groeihormoon: mumatrope, eveneens een op lichaamseigen stoffen gebaseerd medicament. Ook het bekende antidepressivum Prozac is ontwikkeld en wordt geproduceerd door Lilly. Prozac behoort tot een volledig nieuwe generatie van antidepressiva en is op dit moment het meest voorgeschreven antidepressivum ter wereld met zo’n 50 miljoen prescripties per jaar.


CIALIS ERECTIEPILLEN


Nadat Pfizer z’n slag had geslagen met het uitbrengen van ‘Viagra’ besloot men bij Ili Lilly om zich ook op het ontwikkelen van een potentie vergrotend middel te storten. Dit leidde binnen niet al te lange tijd tot een tweede revolutionaire ontdekking op dit gebied, te weten ‘Cialis’. Het bijzondere aan deze ontwikkeling is dat er hier sprake is van een potentiemiddel dat niet slechts 3 à 4 uur werkzaam is maar gedurende een periode van 24 tot 36 uur. Hieraan dankt ‘Cialis’ dan ook volkomen terecht haar bijnaam de ‘weekendpil’. Hierop voortbordurend werd een pil met een lichtere dosering ontwikkeld met de bijnaam ‘Cialis once a day’. Dit medicament wordt als kuur toegepast met als doel het permanent oplossen van erectieproblematiek en wordt ook als zodanig door artsen gevalideerd en in voorkomende gevallen voorgeschreven.      

Meer

Geen producten van deze fabrikant beschikbaar.