Terug

  • Potentie Man & Libido Vrouw
  • Officiële King Active® website
  • Kwalitatieve Voedingssupplementen & Ondersteuning

Energie & Prestaties

Er zijn veel voedingsstoffen die een gunstige uitwerking kunnen hebben op je energiehuishouding. Vitaminen als vitamine D, vitamine B2 (Riboflavine), vitamine B3 (Niacine) en vitamine B12 zijn hier zeer geschikt voor.

Filters

Energie & Prestaties

Energie

Moe en futloos, zo voelen we ons allemaal wel eens. Vooral na een lange dag werken, waarbij je van de ene vergadering naar de andere bent gesjokt. Mentale en lichamelijke vermoeidheid zijn twee dingen waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Maar het zorgt er niet voor dat je van de bank af komt om nog even lekker te gaan sporten. Vermoeidheid kan zelfs ongunstig zijn voor je seksleven, want zoveel zin zal je niet hebben als je moe bent.

Energiehuishouding in het lichaam

Iedereen heeft een eigen energieniveau. De een springt iedere ochtend fris en fruitig uit bed en de ander heeft echt geen energie om ook maar de dekens van zich af te slaan. Vermoeidheid kan door allerlei dingen komen. Je kan mentaal heel moe zijn door lange werkdagen en te weinig slaap. Dit laatste kan ook lichamelijke vermoeidheid veroorzaken. Warmte kan vermoeidheid en lusteloosheid geven, maar ook een ongezonde levensstijl. De een maakt veel energie vrij uit voeding en de ander een stuk minder. Het is daarom voor iedereen persoonlijk. Als je energiehuishouding niet optimaal is, zal je ook veel vermoeider zijn dan een ander.

Sporten

Wist je dat je juist meer energie krijgt als je van de bank af komt en iets gaat doen? Ga vooral naar buiten, want buiten zijn geeft energie. Het verfrist je lichaam en geest. Een wandeling in de avond of een mooie fietstocht kunnen helpen om je meer energie te geven. Trainen en sporten helpen sowieso om meer energie in het lichaam vrij te maken. Bovendien voel je je er vrolijker van, dankzij het aanmaken van serotonine en dopamine. Dit zijn echte gelukshormonen. Hierdoor zit je lekkerder in je vel en dat helpt ook weer mee met een beter libido.

Gezond eten

Vitaminen en mineralen uit vers, gezond eten helpen je ook om meer energie te krijgen. Eet eens wat meer groente en fruit gedurende de dag, maak smoothies met (plantaardige) zuivel voor die extra eiwitten en proteïnen die ook goed zijn voor je energieniveau. Drink ook meer water, als je gehydrateerd bent, dan heb je ook meer energie. Zelfs in je hersenen. Hoewel het een kick kan geven is het beter om cafeïne houdende dranken (zoals koffie en energiedrankjes) te laten staan. De reden daarvoor is dat je tijdelijk een kick krijgt, maar je energie boost verdwijnt vaak net zo snel, waardoor je weer vermoeid bent. Laat ook alcohol staan en rook niet.

Goed slaapritme

Slapen is heel essentieel voor mensen. Wij hebben nog wel eens de neiging om door onze slaapsignalen heen te gaan en toch nog even een serie af te kijken of een film te streamen op je tablet. Ben je veel vermoeid? Zet dan een half uur voordat je gaat slapen al je schermen uit en laat je mobiel links liggen. Ga op dezelfde tijd naar bed en sta ’s morgens op dezelfde tijd op. Ook in het weekend. Probeer zeker zeven tot acht uur slaap te pakken, om zo voldoende kwaliteitsslaap te krijgen. Door dit een aantal weken te doen, zal de vermoeidheid afnemen en heb je meer zin in de dag die voor je ligt.

Voedingstoffen voor meer energie

Er zijn veel voedingsstoffen die een gunstige uitwerking kunnen hebben op je energiehuishouding. Vitaminen als vitamine D, vitamine B2 (Riboflavine), vitamine B3 (Niacine) en vitamine B12 zijn hier zeer geschikt voor. Daarnaast hebben ze een gunstig effect op je zenuwstelsel. Kruidenextracten van Guaraná, spirulina, chlorella en groene thee kunnen je een extra energie boost geven. En zelfs helpen bij het herstellen na een sportieve inspanning. In sommige supplementen kom je ook ginseng tegen. Dat is niet zo vreemd. Ginseng kan namelijk helpen de doorbloeding van het lichaam te verbeteren. Hierdoor kunnen rode bloedlichaampjes zuurstof tot in alle cellen brengen. En dat helpt weer de vermoeidheid te bestrijden.

Aanhoudende futloosheid

Merk je dat je ondanks alle gezonde leefregels en supplementen toch nog steeds futloos en vermoeid bent, dan is het aan te raden om je huisarts te raadplegen. Er kan namelijk iets anders aan de hand zijn, zoals een te laag gehalte vitamine D of B12. Vermoeidheid kan ook een symptoom zijn van andere aandoeningen. Denk hierbij aan Chronisch Vermoeidheid syndroom, diabetes of de Ziekte van Pfeiffer. Ook bloedarmoede, schildklierproblemen en corona hebben vermoeidheid als symptoom. Deze aandoeningen moeten natuurlijk door een arts worden vastgesteld. In de tussentijd is het natuurlijk altijd goed om gezond te blijven eten, veel water te drinken, te bewegen en goed te slapen.

Let wel: de resultaten van sommige voedingsstoffen zijn puur gebaseerd op basis van traditioneel gebruik en is in veel gevallen niet wetenschappelijk onderzocht of bewezen. De gezondheidsclaim voor diverse producten is in afwachting van Europese toelating. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter, overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet en overleg bij twijfel of medicijngebruik altijd met een arts.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box