Terug

  • Potentie Man & Libido Vrouw
  • Officiële King Active® website
  • Kwalitatieve Voedingssupplementen & Ondersteuning

Prostaatproblemen

De prostaat groeit met de jaren en daardoor kun je, zoals gezegd, moeite hebben met het krijgen van een erectie. Het is juist goed om in dat geval de tijd te nemen voor de vrijpartij.

Filters

Prostaatproblemen

Prostaat

Het is niet groter dan een walnoot, maar vervult wel een heel belangrijke functie als het gaat om de vruchtbaarheid van de man. We hebben het hier over de prostaat. Een klier die zich onder de blaas en regelt daar van alles. Het is verantwoordelijk voor de voortbeweging van de zaadcellen en voor het krijgen van een erectie. De urinebuis loopt door de prostaat heen, hierdoor kan tijdens seks de urinebuis gebruikt worden voor het transport van sperma. De prostaat groeit vanaf de puberteit je hele leven steeds een beetje. Echter kan deze vergroting op den duur problemen geven met plassen doordat de urinebuis wordt dichtgeduwd. Daarnaast kan je moeite krijgen met het hebben van een erectie.

Symptomen prostaatvergroting

Als de prostaat groter wordt, dan kan dat problemen geven met plassen. Zo moet je vaker en duurt het plassen langer, omdat de urinestraal veel minder krachtig is. Daarnaast heb je moeite met doorplassen en uitplassen. Je hebt eigenlijk het idee dat de blaas niet leeg is, waardoor je constant aandrang hebt. Ook zal je veel nadruppelen. Op seksueel vlak zal je merken dat de erectie moeilijker gaat en de zaadlozing wordt door dezelfde vernauwing van de urinebuis belemmert.

Meestal goedaardig

Omdat het normaal is dat de prostaat een heel mannenleven blijft groeien, zijn de meeste vergrotingen goedaardig. Dit wordt daarom ook benigne prostaathyperplasie (BPH) genoemd. De goedaardige prostaatvergroting kan zich al vanaf het veertigste levensjaar aandienen. Toch is het goed om bij bovenstaande klachten een arts te raadplegen; er kan altijd iets anders aan de hand zijn en dan kun je er maar beter vroeg bij zijn.

Ondersteuning voor een gezonde prostaat

Om je prostaat gezond te houden, is het aan te raden om gezond te leven. Ga bijvoorbeeld zittend plassen in plaats van staand, zodat je de blaas goed kan legen. Ga ook als je aandrang hebt en probeer het niet te lang op te houden. Neem ook de tijd om uit te plassen. Drink voldoende water om zo de blaas goed te kunnen doorspoelen. Voor een goede doorbloeding is het aan te raden om te blijven bewegen. Vooral wandelen en fietsen is goed, maar ook zwemmen of een potje padel is aan te raden. Verder is het goed om gezond te eten met veel antioxidanten. Deze vind je bijvoorbeeld in bosbessen, frambozen en grapefruit.

Prostaat en seks

De prostaat groeit met de jaren en daardoor kun je, zoals gezegd, moeite hebben met het krijgen van een erectie. Het is juist goed om in dat geval de tijd te nemen voor de vrijpartij. Leg niet te veel mentale druk op jezelf door in te zitten over het feit dat de erectie niet vanzelf komt. Als je de tijd neemt, is het eenvoudiger om een erectie te bereiken. Ook wanneer de prostaat niet vergroot is. Een goed voedingssupplement kan overigens bij een vergrote prostaat ook helpen om de erectie te bevorderen.

Voedingsstoffen voor je prostaat

Daarnaast kun je een voedingssupplement gebruiken waarin extracten van zaagbladpalm, pompoenpit en brandnetel zijn verwerkt. Deze stoffen kunnen namelijk de functie van de prostaat ondersteunen, zodat je sperma in goede conditie blijft. Overigens is het wel belangrijk dat er een extract uit de bessen van de zaagbladpalm in een voedingssupplement voor je prostaat zit. Uit deze bessen wordt namelijk de stof saponinen gewonnen en deze helpt bij het verhogen van de seksuele energie bij zowel mannen als vrouwen. Voor mannen kan deze stof helpen om bij erectieproblemen door een vergrote prostaat. Het kan zelfs helpen om beter door en uit te plassen. Zink en selenium kunnen hier ook een gunstige bijdrage aan leveren. Verder helpen deze voedingsstoffen mee om de doorbloeding van de prostaat te bevorderen. Dit is zowel goed voor de aanmaak van sperma als voor het bevorderen van een goede erectie. Wist je dat er in het prostaatweefsel al grote hoeveelheden zink aanwezig zijn? Dit spoorelement helpt bij de opbouw van eiwitten in het lichaam, ondersteunt het een gunstig testosterongehalte in het bloed en helpt het mee met het gezond houden van verschillende weefsels. Hierdoor kan het voor de prostaat een zeer gunstige werking hebben.

Let wel: de resultaten van sommige voedingsstoffen zijn puur gebaseerd op basis van traditioneel gebruik en is in veel gevallen niet wetenschappelijk onderzocht of bewezen. De gezondheidsclaim voor diverse producten is in afwachting van Europese toelating. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter, overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet en overleg bij twijfel of medicijngebruik altijd met een arts.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box