Terug

  • Potentie Man & Libido Vrouw
  • Officiële King Active® website
  • Kwalitatieve Voedingssupplementen & Vitamines

Testo Boosters

Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon wat verantwoordelijk is voor de mannelijke geslachtskenmerken. Veel sporters gebruiken testosteron-supplementen, omdat testosteron zelf de groei van de skeletspieren bevordert.

Filters

Testo Boosters

Testosteron

Testosteron is vooral bekend als het mannelijk geslachtshormoon. Testosteron helpt het libido op peil te houden, maar vervult voor mannen nog meer functies. Zo speelt het vooral een rol binnen het libido. Heb je last van een laag testosterongehalte, dan is het aan te raden het peil te verhogen door middel van voedingssupplementen.

Mannelijk geslachtshormoon

Testosteron is het mannelijk geslachtshormoon wat verantwoordelijk is voor de mannelijke geslachtskenmerken. Vrouwen maken in het lichaam ook een beetje van dit hormoon aan in de bijnieren en de eierstokken, maar lang niet zoveel als mannen in de testikels én de bijnieren samen. Het hormoon zorgt er in de puberteit voor dat een jongen de baard in de keel krijgt, het is verantwoordelijk voor lichaamsbeharing en het helpt bij de ontwikkeling van de penis en testikels. Na de puberteit is het hormoon verantwoordelijk voor de kwaliteit van de spermacellen. En het draagt bij aan de spiermassa. Testosteron is een van de belangrijkste hormonen voor een man. En daarom is het juist goed om het gehalte in het bloed op niveau te houden.

Testosteron en je spieren

Veel sporters gebruiken testosteronsupplementen, omdat testosteron zelf de groei van de skeletspieren bevordert. Naast hormoon is het een steroïde en dat betekent dat het meewerkt om de spieren te laten groeien. Daarnaast kunnen testosteron verhogende middelen de stofwisseling helpen versnellen. Dat is handig als je naast het opbouwen van meer spiermassa ook vet wil verbranden en een paar kilo wil afvallen. Uiteraard helpt het mee, maar het zal niet vanzelf gaan; je zal toch naar de sportschool moeten gaan om je gewenste resultaat te boeken.

Laag testosterongehalte

Niet iedere man is geboren met dezelfde aanmaak aan testosteron in het lichaam. Dat is gewoon een feit en ook zeker geen probleem. Behalve als het tekort aan dit geslachtshormoon ervoor zorgt dat je de puberteit niet goed bereikt en doorkomt. Een laag testosterongehalte kan ook zorgen voor gewichtstoename, zwakkere botten, minder gezonde spermacellen en een laag libido. Dit alles kan ervoor zorgen dat je jezelf niet graag in de spiegel aankijkt. Het is mogelijk om met hormoontherapie te beginnen. Hierbij krijg je van een arts steeds een beetje extra testosteron toegediend. Maar je kan ook supplementen gebruiken die het lichaam ondersteunen in de aanmaak van meer testosteron.

Stress & testosteron

Als je heel druk bent in het dagelijks leven, je veel zorgen maakt en stress ervaart, dan wordt de aanmaak van testosteron op een lager pitje gezet in het lichaam. Het vecht-en-vluchthormoon adrenaline neemt het lichaam dan namelijk over. Ook zal je bij stress een verhoogde cortisolproductie in het lichaam hebben. Cortisol gaat de productie van testosteron tegen. Dat is niet zo vreemd als je weet dat cortisol ook in de bijnieren wordt aangemaakt. Het helpt je, samen met adrenaline, om te kunnen vechten of vluchten. Na de stress situatie hoort het lichaam de hormoonbalans weer te herstellen. Maar wanneer je langdurige stress ervaart – bijvoorbeeld door een burn-out of andere stressvolle situatie – dan blijft het lichaam adrenaline en cortisol aanmaken. Dat is dus niet goed voor de testosteron aanmaak. Het is dus goed om te ontspannen voor een betere testosteronproductie. Ontspannen kan op vele manieren en is voor iedereen persoonlijk.

Voedingsstoffen voor een hogere testosteron

Er zijn verschillende voedingsstoffen die kunnen meehelpen het gehalte aan testosteron te verbeteren. Het gaat vooral om voedingsstoffen die het lichaam zelf proberen te stimuleren om het geslachtshormoon aan te maken. D-Asparaginezuur wordt hiervoor vaak ingezet. Een kruid wat in veel libido verhogende voedingssupplementen terugkomt is Ashwagandha. Dit kruid kan vooral een positief effect hebben op het verminderen van stress en het verminderen van het aanmaken van cortisol in het lichaam. Gember, vitamine D en het aminozuur L-Tyrosine kunnen een gunstig effect hebben op de productie van testosteron in het lichaam. Van gember is tevens bekend dat het, samen met vitamine D, goed is voor de weerstand.

Diverse voedingssupplementen

Wil je de productie van testosteron een boost geven? Probeer eerst eens een voedingssupplement. Deze goed uitgebalanceerde producten kunnen je positieve ondersteuning bieden. Er zijn diverse supplementen om uit te kiezen. Welke het beste voor jou kan werken, is heel persoonlijk. Merk je geen verschil door de supplementen, dan kan er wat anders met je lichaam aan de hand zijn. Het is dan goed om je huisarts te raadplegen. Heb je erg veel last van stress? Praat dan over je problemen met iemand die je vertrouwt. Het helpt om het lichaam en je geest weer tot rust te brengen.

Let wel: de resultaten van sommige voedingsstoffen zijn puur gebaseerd op basis van traditioneel gebruik en is in veel gevallen niet wetenschappelijk onderzocht of bewezen. De gezondheidsclaim voor diverse producten is in afwachting van Europese toelating. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter, overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet en overleg bij twijfel of medicijngebruik altijd met een arts.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box